Mainos
Mainos

Perheväkivallasta katkaisuhoitoon?

Perheväkivaltatapausten vieminen oikeuteen vastoin uhrin toivetta johtaa lähes aina pahoinpitelijän tuomitsemiseen, kertoo Espoossa pari vuotta kestänyt kokeilu.

Kokeilussa syyttäjä vei vakavat väkivallanteot oikeuteen, vaikka uhri olisi halunnut siitä luopua. Lähes kaikki uhrit suostuivat silti selvittämään asian, eivätkä sen enempää uhrit kuin pahoinpitelijätkään yleensä arvostelleet oikeuteen joutumista.

Sen sijaan pulmaksi havaittiin, ettei pahoinpitelijöitä voi velvoittaa osallistumaan väkivallan katkaisuohjelmaan. Koska osallistuminen ei vaikuta myöskään tuomioon, heitä oli työlästä saada mukaan.

Espoon kokeilun katsotaan tukevan ns. vakaan tahdon pykälän poistamista rikoslaista. Pykälä antaa mahdollisuuden jättää perhepahoinpitelyt syyttämättä, jos uhri niin toivoo. Sen sijaan toivotaan keinoa velvoittaa pahoinpitelijät katkaisuhoitoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme