Mainos
Mainos

Perheväkivalta yleinen ongelma

Kansallisessa turvallisuustutkimuksessa kysyttiin nyt ensimmäistä kertaa väkivallasta kodeissa.

Peräti 90 000 eteläsuomalaista on joutunut perheväkivallan kohteeksi viimeisen kolmen vuoden aikana.

Yksinhuoltajista 14 prosenttia kertoo kokeneensa perheväkivaltaa. Todennäköisesti he ovat eronneet ajanjakson aikana ja saattavat tästä syystä kertoa asiasta vapaammin. Miehistä perheväkivaltaa oli kokenut kolme prosenttia. Perheväkivallan uhreista puolestaan 30 prosenttia oli miehiä.

Tuoreen kansallisen turvallisuustutkimuksen tuloksista selviää myös, että neljä prosenttia 15-19-vuotiaista nuorista on pahoinpidelty omassa kodissaan. Etelä-Suomen samanikäisten väkimäärään suhteutettuna noin 5 000 nuorta on joutunut perheväkivallan uhriksi viimeisen kolmen vuoden aikana. Samanikäisistä yksinasuvista nuorista 12 prosenttia oli kokenut perheväkivaltaa. Kotoa poismuuton syy saattaa olla kotona koettu väkivalta.
Kansallisessa turvallisuustutkimuksessa kysyttiin nyt ensimmäistä kertaa väkivallasta kodeissa. Etelä-Suomessa kyselyyn osallistui noin 20 000 ihmistä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.02.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme