Mainos
Mainos

Perhevapaiden kustannusten tasaus ei herätä innostusta

Huolimatta erilaisista isyyskampanjoista perhevapaita käyttävät edelleen enimmäkseen naiset. Varsinkin miesvaltaisilla teollisuusaloilla pitäydytään kolmen viikon perusisyyslomassa, vaikka tarjolla on nykyisin pidempiäkin vaihtoehtoja. Niitä käyttää vain seitsemän prosenttia suomalaisista isistä.

Kun miesten osallistuminen lisääntyy odotettua hitaammin, on jälleen keskusteltu siitä, pitäisikö perhevapaiden kustannuksia tasata työnantajien kesken.

-Kyllä välillä harmittaa, että naispuolisten alojen työnantajat kokonaan jakavat sen kustannuksen, sanoo Kaupan Työnantajaliiton johtaja Heikki Ropponen.

Työnantajien välinen tasausmalli ei kuitenkaan saa kannatusta naisvaltaiseltakaan alalta vaan maksajiksi halutaan kaikki suomalaiset.

-Pitää tukea työllisyyttä, ei saa rangaista miesvaltaisia aloja siirtämällä kustannuksia niille, vaan kaikkien pitäisi osallistua, Ropponen toteaa.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 09.05.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot