Mainos
Mainos

Perhevapaista vain vähän ongelmia työpaikoilla

Perhevapaita pitävien avainhenkilöiden poissaolo ja sijaisten löytäminen voivat aiheuttaa pulmia työpaikoilla. Stakesin tutkimuksen mukaan myös töiden uudelleenjärjestely ja sijaisten kouluttaminen voivat olla hankalia järjestää.

Sen sijaan perhevapaiden kustannukset eivät ole mikään ykkösongelma työpaikoilla, vaikka niistä on puhuttu viime vuosina paljon.

Tutkimuksessa haastateltujen henkilöstöjohtajien mielestä naisten ja miesten perhevapaat aiheuttavat ylipäänsä vain vähäisiä ongelmia työpaikoilla.

Jos työmarkkinat vetävät hyvin, äidit pysyvät lyhyempiä aikoja lapsen kanssa kotona kuin huonoina talousaikoina. Erityisesti koulutetut äidit lähtevät työmarkkinoiden imussa takaisin töihin.

Moni kotona parivuotiaista lasta hoitava äiti perustelee valintaansa lapsen edun lisäksi myös mahdollisuudella pitää taukoa työelämästä ja sen kiivaasta tahdista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot