Mainos
Mainos

Perho: Ei korotusta reseptilääkkeen toimitusmaksuun

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho torjuu apteekkien vaatimukset nostaa reseptilääkkeen toimitusmaksua. Hän kummastelee apteekkialan väitteitä siitä, että rinnakkaislääkkeet aiheuttavat apteekin hintoihin suuria korotuksia.

Apteekkien mukaan rinnakkaislääkkeen käyttöä koskeva lainuudistus aiheuttaa lisäkustannuksia, kun mm. farmaseutteja joudutaan palkkaamaan lisää. Tämä voitaisiin korvata nostamalla nykyisin 42 sentin suuruista reseptilääkkeen toimitusmaksua.

Apteekit ovat Perhon mukaan selvinneet muissa maissa urakasta ilman merkittävää henkilöstön lisäystä. -Alkuhankaluuksien jälkeen lääkkeen vaihto halvempaan muodostuu rutiinityöksi, varsinkin kun avuksi on kehitteillä tietokoneohjelma, hän arvioi Kaleva-lehdessä sunnuntaina. Perho pitää uudistuksen herättämää arvostelua ylimitoitettuna.

Huhtikuun alussa voimaan tulevan lain mukaan apteekin pitää vaihtaa lääkärin määräämä reseptilääke halvempaan vastaavaan tuotteeseen, jos lääkäri tai potilas ei sitä erityisesti kiellä.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme