Mainos
Mainos

Perho ei lupaa lääkärinpalkkiokorvausten korotuksia

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho ei lupaa Kelan esittämiä lääkärinpalkkioiden korvaustaksojen korotuksia vielä tämän hallituksen aikana.

Perho

Kokoomuksen Perho myöntää, että taksoissa on ilman muuta korotustarvetta. Hän näkee kuitenkin vielä kiireellisempiä rahanreikiä lääkekorvauksissa ja sairauspäivärahajärjestelmässä.

Sosiaali- ja terveysministeriölle tekemässään esityksessä Kela ehdottaa lääkäripalkkioiden korvausprosentin nostamista vähintään 40 prosenttiin. Korvaustaksoja on korotettu viimeksi vuonna 1989. Tällä haavaa lääkärinpalkkioista korvataan keskimäärin 30-36 prosenttia.

Korvausprosentin korottaminen lyhytkestoisissa lääkärikäynneissä toisi Kelalle noin 60 miljoonan markan lisäkustannukset vuosittain. Vuonna 1999 Kela maksoi korvauksia lääkärinpalkkioista lähes 347 miljoonaa markkaa.

Kela esittää lisäksi lonkan ja polvien tekonivelten sekä silmien tekomykiöiden korvaamista sairausvakuutuksesta. Kelan mukaan tekonivelleikkausten määrä ei Suomessa ole muihin Pohjoismaihin verrattuna riittävällä tasolla. Kaihileikkausten määrä lisääntyy jatkuvasti väestön ikääntyessä. Näiden leikkausten korvaustason nostaminen riittävästi parantaisi Kelan mielestä erityisesti iäkkäämpien kansalaisten toimintakykyä ja elämän laatua.

Nykyään leikkausten korvausprosentti on alimmillaan noin 10 prosenttia. Jos korvaus korotettaisiin 50 prosenttiin, kustannukset Kelalle olisivat noin 12 miljoonaa markkaa vuosittain.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme