Mainos
Mainos

Perho haluaa parantaa työttömien terveydenhuoltoa

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho toivoo myös terveyspalveluja suunnitteilla oleviin työttömien yhteispalvelupisteisiin.

Työttömät jäävät yleensä ennalta ehkäisevän terveydenhuollon ulkopuolelle. Terveydentilan rapistuminen ja päihteet liittyvät usein keskeisesti pitkäaikaistyöttömyyden ongelmavyyhteen.

Perhon mielestä olisi tärkeää, että työvoimatoimistojen, kuntien ja Kelan yhteispalvelupisteissä olisi esimerkiksi terveydenhoitajan vastaanotto. Näin voitaisiin käydä läpi niin terveyteen, jaksamiseen kuin koko elämänhallintaankin liittyviä asioita.

Tällainen kokonaisterveydentilan kartoitus palvelisi Perhon mukaan myös työkyvyn arviointia, kuntoutuksen suunnittelua ja mahdollisten eläkeratkaisujen tekemistä. Perho toivoo, että yhteispalvelukeskuksissa syntyisi asiakkaan kannalta välttämätöntä yhteisvastuuta ja hyviä räätälöityjä palveluja. Hän uskoo, että näin päästään eroon myös asiakkaiden kokemasta "pallottelusta".

Perho puhui tänään lähiö- ja työllisyysseminaarissa Porissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme