Mainos
Mainos

Perho: Ikä ei saa olla esteenä hoidolle

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perhon (kok.) mukaan ikä ei saa olla esteenä tarvittavan hoidon antamiselle silloin, kun hoidon voidaan olettaa parantavan toimintakykyä ja elämänlaatua tai vähentävän kipuja.

Taloudellisuus ja pyrkimys toiminnan tuloksellisuuteen eivät ole epäeettisiä ilmiöitä, mutta on väärin laskea, mikä on halvin tapa hoitaa vanhukset ja muut avun tarpeessa olevat, ministeri sanoo.

Hänen mukaansa myös ihmisten omia toiveita ja näkemyksiä on kuunneltava.

On välttämätöntä, että tehokkuuden rinnalla ollaan kiinnostuneita myös toiminnan laadusta, Perho painottaa.

Perhon mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että avohoito, sairauksien hoito ja kuntoutus muodostavat kokonaisuuden, joka ehkäisee toimintakyvyn heikkenemistä ja siirtää pidempiaikaisen laitoshoidon tarvetta mahdollisimman pitkälle.

Terveys ja toimintakyvyn säilyttäminen ovat hyvinvoinnin ydin, ministeri huomauttaa. Ne vaikuttavat ikääntyneiden taloudelliseen asemaan ja itsenäiseen selviämiseen.

Itsemääräämisoikeus, oman elämän herruus ja mahdollisuus tehdä valintoja ovat tärkeä osa hyvinvointia myös iäkkäille ihmisille. Perho kertoi näkemyksistään tänään Somerolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme