Mainos
Mainos

Perho lykkäisi toimeentulotuen leikkausta

Kokoomuksen puoluesihteeri Maija Perho lykkäisi hallitusryhmissä kiistelyä aiheuttanutta 400 miljoonan markan toimeentuloturvan leikkausta. Savon Sanomissa ja Turun Sanomissa julkaistun haastattelun mukaan Perho haluaisi siirtää asian harkittavaksi ensi vuonna aloitettavan toimeentuloselvityksen yhteydessä.

Hallituksen alkuperäisestä esityksestä tiukasti kiinni pitänyt kokoomus on aikaisemmin torjunut sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen tekemän kompromissiesityksen.

Perhon mukaan uudistus on kiistanalainen ja seurausvaikutuksiltaan kohtuuton; myös muutoksen toimeenpano ensi vuoden alusta tulisi erittäin vaikeaksi.

Perhon esittämä lykkäys siirtäisi leikkauksia käytännössä pitkälle ensi vuoteen. Nyt asiaa yritetään ajaa läpi jo tämän viikon aikana, jotta muutokset ehtisivät tulla voimaan ensi vuoden alusta.

Erityisesti Vasemmistoliitto on arvostellut jyrkästi toimeentulotuen leikkausta. Myös osa SDP:n ja vihreiden kansanedustajista on vastustanut leikkausesitystä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme