Mainos
Mainos

Perho penää lisää aso-rahaa

Kokoomuksen puoluesihteeri Maija Perho vaatii valtion budjettiin vähintään 500 miljoonan markan lisäystä asumisoikeusasuntojen rakentamiseksi. Perhon mukaan vilkkaan maassamuuton vuoksi kasvukeskuksissa on pulaa kohtuuhintaisista asunnoista.
-Erityisesti nuorten ja lapsiperheiden keskuudessa suosituista asumisoikeusasunnoista on pulaa. Vuonna 1992 hakijoita oli 13 700, kun viime vuonna asumisoikeusasuntoja jonotti lähes 50 000 taloutta, Perho perustelee.

Perho esittää, että varat on otettava valtion budjetissa jo olevan 1,5 miljardin markan ehdollisesta asuntomäärärahasta ja päätökset tulisi tehdä mahdollisimman pikaisesti.

Asumisoikeusasuminen sopisi Perhon mielestä myös palveluasumisen tarpeisiin. Niissä voitaisiin toteuttaa sellaisia sekamalleja, jossa samassa talossa tai samassa korttelissa mahdollistetaan omaishoito, yhteispalvelut ja muutenkin eri ikäisten ihmisten vuorovaikutus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme