Mainos
Mainos

Perho: Perheet tarvitsevat palvelukeskuksia

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho ehdottaa, että perheiden tueksi luotaisiin perheiden palvelukeskuksia tai perhetaloja. Ne toimisivat päiväkotien tai koulujen yhteydessä, auttaen vahvistamaan vanhemmuutta ja sosiaalisia turvaverkkoja.

Perho esitti ajatuksensa tänään Helsingissä pidetyssä seminaarissa, jonka olivat järjestäneet kokoomuksen varhaisnuorisojärjestö Minijellonat, Porvarillinen terveys- ja sosiaalipoliittinen liitto sekä kokoomuksen naisten Helsingin piiri. -

Aivan samoin kuin ikäihmisten tarpeisiin syntyi aikoinaan vanhusten palvelutalo tai palvelukeskus, olisi nyt luotava perheiden palvelukeskus tai talo, Perho sanoi.

Kotihoidon tukea tarkistettava


Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa taas vaati samassa seminaarissa kotihoidon tuen tason tarkistamista.

-Kotihoidon tuen määrä on jäänyt niin alhaiseksi, että se ei ole todelinen vaihtoehto monellekaan vanhemmalle, joka haluaisi hoitaa lasta kotona.

Sarkomaan mielestä nyt kun mahdollisuuksia käyttää kunnallista päivähoitoa on laajennettu, pitäisi myös kehittää kotihoidon mahdollisuuksia, jotta tämä vaihtoehto olisi tasaveroisempi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme