Mainos
Mainos

Perho: Perheet tarvitsevat palvelukeskuksia

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho ehdottaa, että perheiden tueksi luotaisiin perheiden palvelukeskuksia tai perhetaloja. Ne toimisivat päiväkotien tai koulujen yhteydessä, auttaen vahvistamaan vanhemmuutta ja sosiaalisia turvaverkkoja.

Perho esitti ajatuksensa tänään Helsingissä pidetyssä seminaarissa, jonka olivat järjestäneet kokoomuksen varhaisnuorisojärjestö Minijellonat, Porvarillinen terveys- ja sosiaalipoliittinen liitto sekä kokoomuksen naisten Helsingin piiri. -

Aivan samoin kuin ikäihmisten tarpeisiin syntyi aikoinaan vanhusten palvelutalo tai palvelukeskus, olisi nyt luotava perheiden palvelukeskus tai talo, Perho sanoi.

Kotihoidon tukea tarkistettava


Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sari Sarkomaa taas vaati samassa seminaarissa kotihoidon tuen tason tarkistamista.

-Kotihoidon tuen määrä on jäänyt niin alhaiseksi, että se ei ole todelinen vaihtoehto monellekaan vanhemmalle, joka haluaisi hoitaa lasta kotona.

Sarkomaan mielestä nyt kun mahdollisuuksia käyttää kunnallista päivähoitoa on laajennettu, pitäisi myös kehittää kotihoidon mahdollisuuksia, jotta tämä vaihtoehto olisi tasaveroisempi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot