Mainos
Mainos

Perho selvittää Kelan hallinnonuudistusta

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho aikoo selvittää, onko hallituksessa ja eduskunnassa aiempaa enemmän valmiuksia Kansaneläkelaitoksen hallinnonuudistukseen. Aiemmin uudistukseen on suhtauduttu varauksellisesti.

Hallinnonuudistus voisi Perhon mukaan sisältää mm. ulkopuolisten jäsenten nimeämisen Kelan hallitukseen sekä valvontajärjestelmän tarkentamisen. Perhon mukaan Kelan tehtävien hoidosta, valvonnasta ja ministeriön mahdollisuuksista puuttua Kelan toimintaan on esitetty julkisuudessa ristiriitaisia tietoja, joiden perusteella kansalaisille voi syntyä vääriä odotuksia.

Kela on eduskunnan alainen laitos, jonka toimintaa valvovat kansanedustajien keskuudesta valitut valtuutetut. Valvonta on ns. jälkikäteisvalvontaa. Ministeriö puolestaan valmistelee valtioneuvostolle lait, joiden perusteella Kela maksaa etuuksia, mutta sillä ei ole toimivaltaa puuttua Kelan toimintatapoihin tai hallintoon, huomauttaa Perho.

Perhon mukaan Kela hoitaa laajaa perustehtäväänsä etuuksien myöntäjänä hyvin. Sen sijaan tavassa lähestyä yksittäistä asiakasta hän näkee puutteita.

Esimerkiksi paljon esillä olleessa eläkkeiden oikeellisuustarkistusten tiedottamisessa parempi harkinta olisi ollut tarpeen, hän katsoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot