Mainos
Mainos

Perho: Uudistuksia terveydenhuoltoon

Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho vaatii terveydenhuollon rakenteisiin lukuisia uudistuksia.

Perho edellyttää, etttä sekä päättäjät että virkamiehet alkavat nopeasti työskennellä terveydenhuollon pullonkaulojen purkamiseksi.

- Kyse ei ole pelkästään rahasta, vaan siitä, miten työt organisoidaan, miten henkilöstöä motivoidaan, miten heille annetaan täydennyskoulutusta jne. Tarvitaan myös seutukunnallista yhteistyötä ja kenties toimintojen yhdistämistä ja erikoistumista. Ei niin, että aluesairaaloita lakkautettaisiin, vaan niin, että yksi keskittyy yhteen erityisalaan, ja toinen toiseen. Siten saadaan osaamista nostettua ja potilasturvallisuutta nostettua.

Perho huomauttaa lisäksi, että Uudenmaan sairaanhoitopiiri vaatii erillistoimia, koska terveyskeskusjärjestelmä pääkaupungissa ontuu - ja erikoissairaanhoitoa käytetään myös turhaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot