Mainos
Mainos

Periaatepäätös narkolepsiakorvauksien maksamisesta lähiviikkoina

Sikainfluenssarokotuksen jälkeen narkolepsiaan sairastuneet lapset joutuvat vielä jonkin aikaa odottamaan päätöksiä korvauksista.

Lääkevahinkovakuutuspoolista kerrotaan, että periaatepäätös korvausten maksamisesta tehdään lähiviikkojen aikana. Poolin omien asiantuntijoiden täytyy vielä selvittää, onko vakuutusehtojen mukainen yhteys sikainfluenssarokotteen ja narkolepsian välillä olemassa.

Tähän mennessä 86 perhettä on hakenut korvauksia. Jokainen vahinkoilmoitus käsitellään tapauskohtaisesti. Lääkevahinkovakuutuspooli on jo hankkinut sairastuneista ajantasaiset terveystiedot, mikä nopeuttaa käsittelyä. Koska hakemuksia on paljon ja sairastuneiden oirekuvaukset vaihtelevat suuresti, hakemusten käsittely kestää poolin mukaan alkuvaiheessa useamman viikon.

Lääkevahinkovakuutuspoolin tiedotuspäällikkö Veikko T. Valkonen kertoo, että tavoitteena on saada kaikki hakemukset ratkaistua tämän vuoden puolella.

(MTV3 - STT)

Katso: THL.n rokotusturvallisuuslääkärin Hanna Nohynekin kommentit:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot