Mainos
Mainos

Periaatepäätös vanhoista metsistä jäi pöydälle

Periaatepäätös vanhojen metsien suojelemisesta jäi valtioneuvostossa pöydälle tänään. Sosiaali- ja terveysministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) pyysi päätöstä koskevat paperit itselleen. Suojelupäätöksen teko valtioneuvostossa viivästyy ainakin viikolla. Valtioneuvoston periaatepäätöksellä on tarkoitus taata vanhojen metsien suojelu valtion mailla Pohjois-Suomessa sekä yksityismailla Kuusamon yhteismetsässä ja Etelä-Suomessa.

Suojelupäätösten jälkeen suojellun metsämaan osuus Suomessa nousisi 2,7 prosentista 3,5 prosenttiin metsämaan alasta. Metsämaata olisi vanhojen metsien suojelupäätöksen jälkeen suojeltu kaikkiaan runsaat 700 000 hehtaaria.

Ministeri Huttu-Juntunen tähdensi, ettei hän vastusta vanhojen metsien suojelua. Hän on kuitenkin tyytymätön suojelun vuoksi menetettävien työpaikkojen kompensaatiosta. Kompensaatio-ohjelma tulisi saada pysyvämmäksi niin, että se sitoo myös tulevia hallituksia. Hän ehdottaa kompensaatio-ohjelman säätämisestä laissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme