Mainos
Mainos

Perintätoimistot perivät kirjastovelkoja

Yhä useampi suomalainen kirjasto palkkaa perintätoimiston metsästämään palauttamatta jäänyttä aineistoa ja maksamattomia maksuja.

-

Tällä viikolla uudesta kirjastovelkojen perimiskäytännöstä tiedotti Lahden kaupunginkirjasto, joka otti mallia pääkaupunkiseudulta. Lahden kirjastotoimenjohtaja Marja Malminen arvelee sopimuksen perintätoimiston kanssa säästävän työtä, lisäävän tuloja ja tuovan takaisin ainakin osan palauttamattomasta materiaalista. Sitä on jäänyt vuosittain kadoksiin 20000 euron arvosta.

Lahdessa kirjasto kääntyy vastedes perintätoimiston puoleen sen jälkeen, kun asiakas ei ole kahden huomautuksen jälkeen hoitanut asioita kuntoon. Samassa yhteydessä hän menettää lainausoikeutensa, ellei ole menettänyt sitä jo aiemmin yli kahdeksan euron velkojen takia. Perintätoimisto perii omat kulunsa ja palkkionsa suoraan asiakkaalta.

Marja Malmisen tietojen mukaan kirjastoista turvautui ensimmäiseksi perintätoimiston apuun Vantaa vuonna 1996. Espoo tuli perässä ja tämän vuoden keväällä Helsinki. Lisäksi ainakin Jyväskylän ja Riihimäen kirjastoilla on sopimus perintätoimiston kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot