Mainos
Mainos

Perintöverokiista jatkuu eduskunnassa

Hallitus ei pääse vieläkään irti perintöverotuksen uudistamiseen liittyvistä kiistoista. Vasemmisto-oppositio tarjoaa hallituksen uusimman ehdotuksen rinnalle omaa vaihtoehtoaan, kun eduskunta äänestää asiasta ensi viikolla.

Hallitus päätyi monen mutkan jälkeen jatkamaan perintöveron yleistä keventämistä. Vasemmisto ei hyväksy kevennyksen antamista myös suurimmissa perinnöissä, vaan rajaisi veronkevennyksen koskemaan pienimpiä perintöjä ja perijän lähipiiriä.

Alun perin hallitus oli lisäämässä veronkevennystä yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdoksissa. Se todettiin ongelmalliseksi perillisten tasavertaisuuden kannalta.

Tämän jälkeen hallitus muutti esitystään niin, että muu kuin yrityksen toimintaan liittyvä omaisuus olisi jätetty veronhuojennuksen ulkopuolelle. Sellaiselle veroremonteille ei tahtonut löytyä tukea enää miltään suunnalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme