Mainos
Mainos

Personal trainerista halutaan ammattinimike

Kuntokeskusala haluaa yhdenmukaistaa henkilökohtaisten kuntovalmentajien koulutusta.

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksen (SKY) tavoitteena on, että personal trainer -tittelistä tulisi suojattu ammattinimike. Nyt kuka tahansa voi tarjota liikunta- ja ravintovalmennusta pt-nimikkeellä. 

Opetushallituksesta kerrotaan, että asian valmistelu on kesken. Selvitettävää on muun muassa se, minkätasoisesta koulutuksesta olisi kyse. Esimerkiksi liikunnanohjauksen perustutkinto antaa jo nyt valmiudet kuntovalmentajana toimimiseen. 

- Uusien ammattitutkintojen tarvetta on opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten mukaisesti harkittava tarkoin, opetusneuvos Anne Mårtensson Opetushallituksesta kertoo. 

Toimialajärjestö SKY:n puheenjohtaja P-C Nordensved sanoo, että epäpätevät kuntovalmentajat eivät ole tällä hetkellä mittava ongelma. Valmennuspalveluiden kasvavaan kysyntään halutaan kuitenkin reagoida ennen kuin ongelmia ilmenee. 

- Ei voida puhua mistään ilmiöstä. Pitää kuitenkin muistaa, että pt-palveluiden käyttö on vasta ihan viime vuosina lisääntynyt voimakkaasti, Nordensved toteaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme