Mainos
Mainos

Persson: Henkilökohtainen murhenäytelmä

Ruotsin pääministerin mukaan Anneli Jäätteenmäen ero on valtava vastoinkäyminen suomalaiselle politiikalle. Keskustajohtaja Maud Olofsson totesi, että Jäätteenmäen sukupuoli saattoi vaikuttaa hänen kohteluunsa.

Ruotsin pääministeri Göran Persson kuvaa pääministeri Anneli Jäätteenmäen eroa henkilökohtaiseksi murhenäytelmäksi.

-Tämä on hänelle itselleen murhenäytelmä ja valtava vastoinkäyminen suomalaiselle politiikalle. Pahoittelen, että tässä kävi näin, Persson sanoi.

- Nyt on välttämätöntä, että kriisi ratkaistaan nopeasti, jotta Suomi voi ryhtyä täydellä painolla ajamaan etujaan EU:n tulevaisuustyössä, joka on tällä hetkellä ratkaisevassa vaiheessa, pääministeri jatkoi.

Keskustajohtaja Maud Olofsson piti Jäätteenmäen eroa niinikään tragediana. Olofsson korosti kuitenkin myös, että Jäätteenmäen sukupuoli saattoi vaikuttaa asiaan.

- Naisena ja pääministerinä hän on eräällä tavalla ollut ristiriitainen henkilö. Ja juuri tämän vuoksi monet ovat voineet toivoa hänen epäonnistumistaan, Olofsson arveli.

- Suomalaisessa politiikassa, joka on perinteisesti miesvoittoista, on epätavallista, että nainen pääsee näin pitkälle. Matkalle on varmasti jäänyt monia, jotka ovat olleet tyytymättömiä ja hän on saanut tuntea sen, keskustajohtaja jatkoi.

Norjan pääministeri: Kestämätön tilanne

Norjan pääministeri Kjell Magne Bondevikin mielestä Jäätteenmäki oli kestämättömässä tilanteessa ja luottamuksen puute laukaisi hallituskriisin.

Bondevik kertoi uutistoimisto NTB:lle tavanneensa Jäätteenmäen muutamia kertoja, viimeksi Pietarin 300-vuotisjuhlissa toukokuun lopussa.

- Meillä oli oikein miellyttävä keskustelu, ja hän sanoi odottavansa vierailuaan Osloon elokuussa. Se ei nyt toteudu, Bondevik totesi.

(MTV3-STT-TT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme