Mainos
Mainos

Persu-sana edelleen pannassa eduskunnassa

Perussuomalaisista ei jatkossakaan saa käyttää persu-sanaa eduskunnan suuressa salissa. Puhemiesneuvosto päätti asiasta tänään.

– Mennään vanhalla käytännöllä eli salissa käytetään puolueiden virallisia nimiä. arkikieltä ei oteta käyttöön, puhemies Eero Heinäluoma (sd.) sanoi puhemiesneuvoston kokouksen jälkeen.

Persu-sana on ollut kiellettyjen sanojen listalla vuodesta 2011, koska perussuomalaiset pitivät sanaa loukkaavana. Tuolloin päätettiin myös, että kepu-sanaa ei käytetä suuressa salissa.

Persu-sanan käyttö nousi uudestaan julkisuuteen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini käytti sanaa puolueen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa viime viikolla.

Soini sanoi tuolloin puheessaan, että "persut eivät myy persettään". Puheen jälkeen julkisuudessa käytiin keskustelua siitä, että persu-sana on nyt vapaassa käytössä, koska puolue itsekin käyttää sitä.

Heinäluoman mukaan puhemiesneuvostossa oltiin tänään "pienen keskustelun jälkeen" yksimielisiä siitä, että eduskunnassa puolueista käytetään jatkossakin niiden oikeita nimiä lempinimien sijaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme