Mainos
Mainos

Persuarvoja vastustavaan mielenosoitukseen odotetaan tuhatta ihmistä

"Suomalaisuus ei tarkoita perussuomalaisuutta" -mielenosoitukseen odotetaan runsaasti väkeä.

– Olen ajatellut toiveikkaasti, että tuhat ihmistä voisi tulla paikalle, kertoo tapahtuman koolle kutsunut helsinkiläinen näytelmäkirjailija Heini Junkkaala.

Junkkaala myöntää, että Facebookissa koolle kutsutuissa tapahtumissa on epävarmaa, kuinka moni osoittaa netissä vain tukeaan tapahtumalle ja kuinka moni todella saapuu paikalle.

Facebook sulki tapahtuma-sivun eilen iltapäivällä. Facebook toimii herkästi näin, kun yksittäiset ihmiset ovat valittaneet yhtiön palveluun luodusta tapahtumasta tai sivustosta.

Tässä tapauksessa mielenosoitus sai tapahtumasivun sulkemisen takia lisää näkyvyyttä mediassa. Kun sivu suljettiin, tapahtumalla oli yli 1600 "osallistujaa".

Junkkaala kertoo tehneensä tänään aamulla Facebookiin uuden tapahtumakutsun, jonka löytää samalla tapahtuman nimellä.

Mielenosoituksen tarkoitus on osoittaa, että kaikki suomalaiset eivät hyväksy perussuomaista arvomaailmaa.

Protesti arvoja, ei ihmisiä vastaan

Junkkaala odottaa tapahtumaan väkeä eri puolilta pääkaupunkiseutua puoluekannasta riippumatta.

– Paikalle on tulossa ainakin kulttuuriväkeä, sekä ihmisiä erilaisista vähemmistöistä ja alakulttuureista. Suomenruotsalaisia on tulossa paljon, saamelaisia on paikalla myös ja ihmisiä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Ylipäätään ihmisiä, jotka toimivat elämässään vaientavaa konsensuskulttuuria vastaan, Junkkaala sanoo.

Junkkaala korostaa, että mielenosoitusta ei ole suunnattu ihmisiä vaan perussuomalaisia arvoja vastaan.

Mielenosoitus alkaa Helsingissä Kiasman edestä kello 18. Kiasmalta väki siirtyy Eduskuntatalolle, missä on luvassa musiikkia ja esityksiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme