Mainos
Mainos

Perulaisministeri Jakke Valakivi Suomeen

Perun apulaispuolustusministeri Jakke Valakivi vierailee Suomessa alkuviikosta. Nimestään huolimatta mies on umpiperulainen, mutta hänellä on suomalaisia sukujuuria. Hän ei tiettävästi puhu suomea.

Ministeri Valakivi luotailee mahdollisuuksia hankkia Peruun suomalainen tutkimusalus. Perun valtion nykyinen Antarktista tutkiva alus on tulossa käyttöikänsä päähän, ja sille etsitään seuraajaa mm. Suomesta. Ministeri vieraileekin Satakunnassa STX:n telakalla.

Apulaispuolustusministeri Valakivi on Suomessa puolustusministeri Carl Haglundin vieraana. Työvierailullaan perulaisministeri tutustuu telakoiden lisäksi muuhunkin teollisuuteen ja suomalaiseen koulujärjestelmään ja viranomaistoimintaan.

Lisäksi apulaispuolustusministeri Valakivi tutustuu Suomenlahden meripuolustusalueen toimintaan ja perehtyy rajavartiolaitoksen vieraana Suomen meripelastusjärjestelmään.

Apulaispuolustusministeri Valakivi tapaa työvierailun aikana myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme