Mainos
Mainos

Peruskouluihin ohjeet arvosanojen antoon

Opetushallituksen laatimissa ohjeissa muistutetaan, ettei oppilaan loppuarvosana saa määräytyä ainoastaan koenumeroiden keskiarvon perusteella.

Peruskouluissa otetaan tänä keväänä käyttöön yhtenäiset arviointikäytännöt.

Opetushallituksen laatimilla ohjeilla halutaan parantaa todistusten vertailukelpoisuutta ja kohentaa oppilaiden oikeusturvaa. Ohjeissa korostetaan, että loppuarvosana ei saa perustua pelkästään koenumeroiden keskiarvoon, vaan myös oppilaan muut näytöt on otettava huomioon. Opetushallituksen erikoistutkija Jorma Kuusela sanoo, että oppilaiden arvioinnissa on tähän asti ollut hyvin suuria eroja koulujen välillä.

Valtakunnalliset arviointikriteerit on määritelty vuonna 2004 uudistetussa opetussuunnitelmassa. Siinä on yksityiskohtaisesti kerrottu eri oppiaineista, mitä asioita oppilaan tulee hallita, jotta hän saa numeroksi kahdeksikon.

- Numero kahdeksan on hyvän osaamisen valtakunnallinen "mittatikku", johon opettajat suhteuttavat omaa arviointiaan, ylitarkastaja Eija Kartovaara Opetushallituksesta kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme