Mainos
Mainos

Peruskoululaiset pitävät biologiasta, mutta eivät ymmärrä sitä

Peruskoululaisten taidot luonnontieteissä ovat heikentyneet. Opetushallituksen mukaan luonnontieteitä osataan tyydyttävästi, mutta oppilaiden tulokset ovat heikompia kuin vuonna 1998.

Parhaiten oppilaat menestyvät muistamista, tunnistamista ja ymmärtämistä vaativissa tehtävissä. Huonoiten pärjätään biologian ymmärtämisessä ja soveltamisessa. Vaikeuksia on myös biologian ja maantiedon ilmiöiden selittämisessä.

Peruskoululaiset pitävät biologian ja maantiedon, mutta eivät fysiikan ja kemian opiskelusta. Biologian ja maantiedon tunneilla oppilas kokee saavansa tietoa maailmankuvaansa.

Suomenkieliset oppilaat taitavat luonnontieteitä paremmin kuin ruotsinkieliset. Tytöt osaavat paremmin biologiaa ja maantietoa, mutta poikien fysiikan taidot ovat paremmat.

Luonnontieteiden osaamista arvioitiin viime toukokuussa yli 130 koulussa. Mukana oli lähes 6000 peruskoulun 9. luokan oppilasta. Tehtävissä mitattiin käsitteiden osaamista ja opiskelussa tarvittavia taitoja sekä oppilaiden asenteita.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme