Mainos
Mainos

Peruskoulun opetussuunnitelma tukemaan äidinkieltä

Peruskoulun tuntijakoon on tulossa muutoksia, jotka tukevat perustaitoihin kuuluvien aineiden opetusta.

Oppitunti meneillään

Äidinkielelle ja matematiikalle kaavaillaan lisätunteja peruskoulun uuteen tuntijakoon. Myös taide- ja taitoaineet saattavat saada yhden viikkotunnin lisää. Opetusministeriön kaavailuissa tunteja vastaavasti nipistettäisiin valinnaisaineista, joiden tunteja käytetään usein harrastustyyppisten kurssien järjestämiseen.

Sen sijaan uusia oppiaineita ei terveystietoa lukuunottamatta ole luvassa, vaikka julkisuudessa on ehditty vaatia kouluihin esimerkiksi teknologian tai taloustiedon opetusta omille oppitunneilleen.

Hallituksessa sovitun terveystiedonkin kohtalo on vielä epävarma, sillä sitä koskevaa lakiesitystä puidaan vielä eduskunnan sivistysvaliokunnassa. Esityksen mukaan terveystiedosta tulisi peruskoulun yläluokilla, lukiossa ja ammattioppilaitoksissa oma oppiaineensa. Alaluokilla sitä opetettaisiin muiden aineiden sisällä. Esimerkiksi biologian opettajat ovat suhtautuneet opetusministeri Maija Raskin ajamaan uudistukseen varauksella, koska monet terveystiedon aiheista opetetaan heidän mielestään jo nyt pätevästi biologiassa.

Peruskoulun tuntijaon uudistaminen on tarpeen, koska nykyinen tuntijako on laadittu ala- ja yläasteelle erikseen. Lainsäädännöstä kouluasteiden välinen raja katosi jo kaksi vuotta sitten.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme