Mainos
Mainos

Peruskoulun tuntijakouudistus ei toteudu sellaisenaan

Peruskoulun tuntijaon uudistusta ei toteuteta sellaisena kuin opetusministeriön työryhmä keväällä ehdotti. Opetusministeri Henna Virkkusen (kok.) mukaan ehdotuksesta on tullut hyvin ristiriitaista palautetta ja on selvää, että siihen tehdään vielä muutoksia.

Paljon pohtimista vaatii ministerin mukaan ainakin taito- ja taideaineiden ja kieliaineiden asema.

Työryhmä ehdotti muun muassa valinnaisuuden lisäämistä huomattavasti. Se halusi myös velvoittaa kunnat tarjoamaan koululaisille nykyistä laajemman kielivalikoiman. Uusiksi oppiaineiksi työryhmä esitti etiikkaa ja draamaa.

Kun opetusministeriö keräsi esityksestä lausuntoja muun muassa kunta- ja opetusalan toimijoilta, suurin osa lausunnonantajista oli sitä mieltä, että ehdotetussa tuntijaossa oli liian paljon valinnaisuutta. Etiikan irrottamista omaksi oppiaineekseen useimmat lausunnonantajat pitivät turhana.

Monissa lausunnoissa toivottiin myös, että kaikille oppilaille yhteisiä taito- ja taideaineiden tunteja olisi enemmän kuin ehdotuksessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot