Mainos
Mainos

Perusliikunta kiinnostaa taas

Jos haluaa liikkua tänä vuonna trendikkäästi, kannattaa suunnata kuntosalille tai ladulle.

Kuntokeskukset tarjoavat mitä erikoisimpia jumppia, mutta perusliikunta, kuten salitreeni ja hiihtäminen, ovat alkaneet kiinnostaa suomalaisia yhä enemmän. Kuntosalien kävijämäärissä näkyvät lisäksi ikääntyneet, jotka rynnistävät kuntosaleille perusliikunnan pariin.

Liikuntakeskukset kehittelevät omia tuntejaan

Liikuntakeskusten jumppatarjonta on laajentunut viime vuosina nopeasti. Viime vuonna muotilajeiksi nousivat muun muassa zumba ja kahvakuulajumppa. Niiden suosion uskotaan jatkuvan tänä vuonna.

Trendejä haetaan yhä useammin maailmalta. Liikuntakeskukset kehittelevät myös omia teemojaan.

– Varsinkin yksinkertaisia tanssitunteja tulee lisää. Osa saleista tarjoaa omia konseptejaan, joita on rakennettu eri teemojen ympärille. Yhteistä jumpille on, että askeleet ovat yksinkertaisia ja taustalla on helppo rytmi, jotta ihmiset pääsevät helposti mukaan, 1980-luvulta asti jumppia vetänyt liikuntaohjaaja Tarja Runsten kertoo.

Runsten uskoo myös toiminnallisten lihaskuntotuntien vetävän tänä vuonna.

– Niiden perusajatus on se, että vahvistetaan niitä lihaksia, joita tarvitaan ihan normaalissa arjessa. Tunneilla käytetään painoja, mutta liikkeitä tehdään myös kehon omalla vastuksella.

Toisaalta erilaiset mielen hallintaa ja kehon tasapainoa kehittävien pehmeiden ”body and mind” -liikuntalajien, kuten joogan ja pilateksen, harrastajamäärät ovat kasvussa.

– Näkisin, että tällaiset pehmeät tunnit vakiintuvat pian myös niille saleille, jotka eivät niitä vielä säännöllisesti tarjoa. Niistäkin tulee varmasti tarjolle myös uusia muotoja, nythän se on usein ihan perusjoogaa. Liikunta-alan ammattilaisille suunnatuissa tapahtumissa voi nähdä jo kymmeniä erilaisia joogan ja pilateksen muotoja, Runsten kertoo.

Menestyshullulle kansalle tarjolla paljon huvia

Alkava vuosi on urheilun ystävän kannalta "tyypillinen pariton vuosi" - suuret urheilutapahtumat kun tuppaavat ajoittumaan parillisille vuosille.

Niihin kuuluvat esimerkiksi jalkapallon arvoturnaukset ja olympialaiset. Toki yksittäisten lajien isoja tapahtumia on tänäkin vuonna, ja tutut sarjat pyörivät niin kuin ennenkin.

MTV3:n Tulosruudun ankkuri Antti Haajanen uskoo, että suomalaisia kiinnostavat tänä vuonna erityisesti hiihtolajit, joissa maailmanmestaruuskilpailut käydään alkuvuoden aikana. Haajasen mukaan hiihtolajien suosion näkee jo television katsojaluvuista.

– Me suomalaiset olemme urheiluhullua kansaa, mutta ennen kaikkea olemme menestyshullua kansaa. Niitä lajeja seurataan, joissa menestytään. Maastohiihto oli doping-hässäköiden kautta jonkin aikaa eräänlaisessa aallonpohjassa, mutta sekin on jo noussut melko suureen suosioon

– Ja tietysti tästä vuodesta täytyy mainita myös perinteinen kansan karnevaali, eli jääkiekon MM-kisat, jotka pelataan tänä vuonna Slovakiassa, Haajanen sanoo.

Haajasen omaa sydäntä lähellä on alppihiihto, joka työllistää urheilutoimitusta näin alkuvuodesta.

– Näkisin, että alppilajeissa, kuten myös muissa hiihtolajeissa, maailmancupin arvostus on todella suuri. Uskon, että Tanja Poutiainen ja Kalle Palander ovat tänäkin vuonna iskussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme