Mainos
Mainos

Perusopetuksen opettajista valtaosa päteviä

Suurin osa peruskoulun opettajista on muodollisesti päteviä tehtäväänsä. Opetushallituksen raportin mukaan päteviä opettajia on kaikkiaan 85 prosenttia peruskoulun opettajista.

Perusopetuksen opettajista kaikkiaan 85 prosenttia on muodollisesti päteviä tehtäväänsä. Pätevien osuus on kasvanut muutamalla prosenttiyksiköllä luokanopettajien ja erityisopetuksen opettajien joukossa vuodesta 2003, selviää Opetushallituksen tuoreesta raportista.

Epäpätevien tuntiopettajien osuus on kuitenkin edelleen suhteellisen korkea. Myös ruotsikielisissä kouluissa on pulaa pätevistä opettajista.

Paras tilanne on rehtoreilla, lehtoreilla ja luokanopettajilla, joista kaikkiaan 90 prosenttia oli viime keväänä päteviä.

Ammatillisen aikuiskoulutuksen opettajista vain reilu puolet täyttää kelpoisuusvaatimukset. Sen sijaan lukioiden opettajista valtaosa eli 91 prosenttia on päteviä. Ammattikouluissa puolestaan päteviä on noin kolme neljästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme