Mainos
Mainos

Peruspalveluministeri: Vanhustenhuollon hoitajamitoitukset kuntoon

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (SDP) sanoo MTV Uutisille, että hoitajamitoitukset vanhustenhuollossa on syytä saada kuntoon tämän vuoden aikana.

– Mikäli tavoitteisiin ei päästä, pidän kiinni siitä, että sitten asia on hoidettava lainsäädännön keinoin. Se, että viidesosa hoitopaikoista ei pääse suositeltuun hoitajamitoitukseen, on hyvin paljon.

Ministeri sanoo toivovansa, että faktat vanhustenhoidon tilasta herättävät sekä vanhuksien hoitopaikat ja  kuntapäättäjät  - ja  myös hallituksen siihen mitä voitaisiin tehdä tilanteen parantamiseksi.

Tavoitteet on tarkoitettu toteutuviksi ihan arkipäivässä ja siitä pidetään kiinni, sanoo Huovinen.

" Ei ole ihmisarvoista elämää, jos pääsee ulkoilemaan vain kesäisin"

Hoitajavajetta potevissa vanhustenhuollon yksiköissä saatetaan tinkiä esimerkiksi ulkoilusta niin että se on mahdollista vain kesäisin. Huovinen ei pidä tätä ihmisarvoisena elämänä.

– Jos jokaiselle tätä yhteiskuntaa rakentaneelle ikäihmiselle luvataan se arvokas vanhuus, niin kyllä siihen mielestäni kuuluu myös virikkeellinen toiminta.

Ministeri kertoo itsekin saavansa viestejä omaisilta ja vanhustenhuollon työntekijöiltä, jotka kertovat siitä, että tavoite arvokkaasta vanhuudesta on osittain vielä kaukana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme