Mainos
Mainos

Perussuomalaiset ja kristilliset eurovaalien yllätysmenestyjät

Eurovaalien voittajaksi on tuoreen tutkimuksen mukaan nousemassa perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto. Vaaliliitolla on mahdollisuus voittaa jopa kaksi paikkaa kesäkuun vaaleissa.

Helmi-maaliskussa tehdyn puoluekuvatutkimuksen mukaan kokoomus, SDP, vihreät ja vasemmistoliitto säilyttäisivät nykyiset paikkansa europarlamentissa. RKP sen sijaan menettäisi ainoan paikkansa ja myös keskusta häviäisi yhden paikan.

Tutkimuksen mukaan keskusta on lähellä menettää myös toisen euroedustajapaikan, mikäli perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien vaaliliitto yltää kahteen paikkaan.

Kokoomuksen TNS-Gallupilla teettämää tutkimusta ei tehty perinteisenä kannatusgallupina, vaan vastaajat arvioivat mielikuvia, suhdettaan ja sitoutuneisuuttaan eri puolueisiin.

Puoluekuvatutkimuksesta selviää myös muun muassa se, että niin kokoomuksen kuin perussuomalaistenkin kannatus on laajentunut viime vuosina. SDP puolestaan etsii tutkimuksen mukaan itselleen edelleen uskottavaa johtajaa.

(MTV3)

Keskusta menettää paikkoja eurovaaleissa:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme