Mainos
Mainos

Perussuomalaiset ja SDP: Perusturvaan ja työllisyyteen satsattava

Todennäköiset hallituskumppanit SDP ja perussuomalaiset ilmoittivat hallitustunnustelija Jyrki Kataiselle (kok.), että ne haluavat satsauksia erityisesti perusturvan ja työllisyyden kohentamiseen.

Perussuomalaiset nostaa kaikkein tärkeämmäksi menonlisäyskohteeksi perusturvan korottamisen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuden parantamisen. Samoilla linjoilla ovat kristillisdemokraatit ja vasemmistoliitto.

SDP määrittelee tärkeimmiksi menonlisäyskohteiksi talouskasvun ja työllisyyskehityksen vauhdittamisen ja oikeudenmukaisuuden vahvistamisen. Puolue ei nosta esiin tärkeimpiä keinoja oikeudenmukaisuuden vahvistamiseen, vaan viittaa vaaliohjelmaansa.

Perussuomalaiset haluaa tulevalla hallituskaudella työllisyyssatsauksia erityisesti nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden kitkemiseksi.

Nuorisotyöttömyyden ja nuorten syrjäytymisen kitkemistä vaaditaan laajalla rintamalla. Joko työ- tai opiskelupaikan takaamista nuorille vaativat niin SDP, kristillisdemokraatit kuin vasemmistoliittokin.

Myös omaishoidon siirtämistä Kelan maksettavaksi vaaditaan vastauksissa laajasti.

Puolueet eivät vastauksissaan esitä kovinkaan tarkkoja laskelmia vaatimustensa kustannuksista. Ne ovat kuitenkin laajalti samoilla linjoilla siitä, että menoja ei voida kasvattaa, vaan menonlisäykset pitää kattaa uudelleenkohdennuksilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme