Mainos
Mainos

Perussuomalaiset Kataiselle: Emme tue Portugali-pakettia

Perussuomalaiset on ilmoittanut kokoomuksen puheenjohtajalle Jyrki Kataiselle, ettei puolue aio tukea Portugali-pakettia, Suomen vastuiden kasvattamista tai pysyvän vakausmekanismin luomista.

Katainen tiedusteli puolueilta hallitustunnustelut avanneessa kyselyssään, ovatko ne valmiita hyväksymään Suomen jo tekemien sitoumuksien loppuun saattamisen.

Perussuomalaiset sanoo omassa vastauksessaan, ettei se voi hyvällä omallatunnolla tukea kyseisiä toimia, koska puolue ei usko niiden kestävyyteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Ennen tänään annettuja vastauksia puolueen kannan ehdittiin jo tulkita pehmentyneen. Puheenjohtaja Timo Soini sanoi viimeksi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että asiasta käydään neuvotteluja. Hän ei suoraan tyrmännyt järjestelyjen hyväksymistä, kuten aiemmin vaalikampanjassa.

Perussuomalaiset ilmoittaa kuitenkin olevansa periaatteellisesti valmis kokoomusjohtoiseen hallitukseen. Kolmanteen Kataisen esittämään kysymykseen talouspolitiikan linjasta puolue ei ole vastannut lainkaan.

Hallitustunnusteluihin osallistuvien puolueiden piti vastata Kataiselle puoleen päivään mennessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme