Mainos
Mainos

Perussuomalaiset: Maallikot eivät ymmärrä Kreikka-sopimusta - siksi se pitää julkistaa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii käyttöönsä kopiota Suomen ja Kreikan vakuussopimuksesta. Ryhmä lähetti asiasta kirjeen valtiovarainministeriölle tänään.

Ryhmäjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan tarkoituksena on, että näin eduskuntaryhmän omat asiantuntijat voisivat perehtyä sopimukseen. Nämä voisivat sitten tulkita, mitä Suomen saamat vakuudet todella tarkoittavat ja millaisia riskejä järjestely aiheuttaa suomalaisille veronmaksajille.

– Kun sieltä todennäköisesti tulee kielteinen päätös, valitamme korkeimpaan hallinto-oikeuteen, Ruohonen-Lerner ennakoi.

Paksu nippu asiakirjoja englanniksi

Sopimus on paksu nippu englanninkielisiä asiakirjoja. Kansanedustajat ovat saaneet tutustua niihin tirkistelyhuoneessa - kuten ryhmäjohtaja asian ilmaisi - mutta niitä ei ole saanut jäljentää millään tavalla.

– Kun suurin osa kansanedustajista on maallikoita, sopimusten tulkinnassa tarvitaan asiantuntija-apua. Haluamme, että pelisäännöt tehdään selkeiksi ja saadaan ennakkopäätös siitä, kuinka paljon tietoa voidaan pimittää kansanedustajilta, Ruohonen-Lerner sanoi.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) on aiemmin torjunut vaatimuksen vakuussopimuksen julkistamisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme