Mainos
Mainos

Perussuomalaiset nousussa pk-seudulla

Perussuomalaisten kannatus on nousussa Espoossa ja Vantaalla, kertoo tuore kuntavaalikysely.

Kokoomus on nousemassa suurimmaksi puolueeksi molemmissa kaupungeissa. SDP:n kannatus on puolestaan laskussa. Kyselyn on tehnyt Taloustutkimus MTV3:n, Vantaan Sanomien ja Länsiväylän toimeksiannosta.

Espoossa pääpuolueiden kesken ei ole juurikaan tapahtunut muutosta neljän vuoden takaisesta. Kokoomuksen johtoasema on edelleen vahva. Muut-kategoriaan vaaliliiton takia kuuluva Perussuomalaiset on puolestaan kahmimassa kaksi lisäpaikkaa.

Perussuomalaisten menestystä Espoossa selittää muun muassa se, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini on kaupungin listoilla.

- Ainoa yllätys oli se, että demareiden kannatus Espoossa näyttää säilyvän, ja Perussuomalaisilta olisin odottanut vieläkin suurempaa kasvua, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Jari Pajunen.

Vantaalla Kokoomus on jyräämässä SDP:n suurimman puolueen paikalta. SDP on kyselyn mukaan menettämässä kolme paikkaa.

Perussuomalaiset ovat puolestaan nousemassa tyhjästä kolmelle paikalle. Tutkijan mukaan perussuomalaiset ovatkin nostaneet profiiliaan ympäri maata.

Niin Espoossa kuin Vantaallakin vihreät ovat kyselyn mukaan saamassa yhden lisäpaikan. Koko maan tasolla trendi noudattelee pääkaupunkiseutua.

- Kokoomuksen kannatus on jotakuinkin samalla tasolla. Demareilla on jonkin verran haasteita, kannatus näyttäisi olevan laskussa, samoin kuin keskustalla. Vihreät tullee menemään eteenpäin, samoin perussuomalaiset, Pajunen arvioi.

Haastattelut tehtiin viime kuun loppupuolella. Vastaajia oli noin 1000 molemmista kunnista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme