Mainos
Mainos

"Perussuomalaiset ovat tulleet jäädäkseen"

Perussuomalaiset juhlivat vaalivalvojaisissa. Kuva: Lehtikuva

Perussuomalaiset otti vaalimenestyksen myötä ryminällä paikkansa kuntapolitiikan kentällä.

MTV:n vaaliasiantuntijan Kimmo Grönlundin mukaan perussuomalaisten vaalivoitto on osoitus siitä, että puolue on ylittänyt uskottavuuskynnyksen. Hänen mukaansa perussuomalaiset on nyt merkittävä kuntapuolue.

- Hieman yllättäenkin Soini ja perussuomalaiset pystyivät voittamaan kuten gallupit lupasivat. Vaikka puolueen kannatus on 5,4 prosenttia, niin puolueella on enemmän valtuutettuja kuin esimerkiksi vihreillä, joiden kannatus keskittyy vain suurempiin kaupunkeihin, Grönlund sanoo.

Perussuomalaiset ovat vaaliasiantuntijan mukaan tulleet jäädäkseen suomalaiseen puoluekenttään. Grönlundin mukaan on silti mahdotonta ennustaa, onko kyseessä pysyvä ilmiö.

- Jo eduskuntavaaleissa ja presidentinvaaleissa oli merkkejä siitä, minkä kunnallisvaalit nyt vahvistivat. Toki täytyy muistaa, että jo 1960-1970-luvuilla Suomen maaseudun puolue oli samansuuruinen voima kunnallispolitiikassa, mutta sen jälkeen puolue kuihtui, Grönlund sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot