Mainos
Mainos

Perussuomalaiset pettyivät vanhuspalvelulakiin: Poliittista teatteria

Perussuomalaiset syyttää hallitusta vastuunpakoilusta, kun hoitajamitoitus lykättiin vuoteen 2015.

– Lykkäämällä ratkaisua tulevaisuuteen hallitus käytännössä siirtää vastuun seuraavalle vaalikaudelle ja muille päättäjille. Päätös on surullista kuultavaa niin hoivaa tarvitseville vanhuksille kuin ylikuormittuneille hoiva-alan työntekijöille, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner valittaa.

Ruohonen-Lerner pitää SDP:n ja kokoomuksen keskinäistä nokittelua poliittisena teatterina ilman tahtoa parantaa vanhusten asemaa Suomessa. Puolueet herättivät ryhmyrin mielestä turhaa toiveikkuutta, koska lisäpanostus vanhuspalveluihin on riittämätön.

– Todellisuudessa hallitus on leikannut kuntien valtionosuuksia satojen miljoonien edestä, mikä tarkoittaa sitä, että kunnat eivät varmaankaan pysty vanhusten hoitoon liittyviä velvotteita parantamaan ja toteuttamaan kuten on luvattu.

Ruohonen-Lernerin mukaan hallituspuolueet onnistuivat desimaalipelillään kääntämään median ja kansalaisten huomion pois pienituloisten asemaa hankaloittavista päätöksistä. Perussuomalaiset eivät hyväksy poliisin riittämättömiä määrärahoja, kuntien ahtaalle ajamista eivätkä arvonlisäveron nostamista.

– Ainakin lääkkeet ja ruoka olisi pitänyt jättää alv:n korotuksen ulkopuolelle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot