Mainos
Mainos

Perussuomalaiset tyrmistyivät Vanhasen rasismipuheista

Perussuomalaiset ovat näreissään pääministeri Matti Vanhasen rasismipuheista.

Pääministeri Vanhanen vaatii Hufvudstadsbladetin haastattelussa pitämään huolta siitä, ettei rasismi nosta päätään Suomessa taantuman seuralaisena.

- Äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä, Vanhanen sanoo lehdelle.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pentti Oinonen ihmettelee Vanhasen vihjailuja perussuomalaisten rasismista.

- Uskon, että pääministeri haluaa vain raflata nyt ja kiihottaa kansaa tällaisilla lausunnoilla ja ulostuloilla. Tämä kertoo myös suurten puolueiden pelosta, kun perussuomalaisten kannatus on noussut, niin halutaan joillain konsteilla saada kansalaisten mielipide kääntymään meitä vastaan.

"Ketään ei pelotella"

Vanhasen mukaan suomalaiset puolueet eivät saa toimia kanavina rasistisille mielipiteille eivätkä poliitikot saa maalailla ulkomaalaisista valheellisia kauhukuvia.

Vaikka perussuomalaisten johdon virallinen linja maahanmuuttoasioissa seurailee Vanhasen mukaan muiden puolueiden kantoja, puolueen on hänen mielestään oltava tarkkana julkisesta kuvastaan.

- Perussuomalaisten, kuten ei muidenkaan puolueiden sisällä, ei harjoiteta rasistista toimintaa. Kaikilla on toki omat ajatusmaailmansa, mutta me olemme aina painottaneet, että pakolaisia on otettava, jos he ovat vaarassa. Tänne tullessaan heidän vain täytyy noudattaa lakeja ja asetuksia, kuten kaikkien muidenkin, Oinonen kommentoi.

Pääministeri Vanhanen toivoo haastattelussa myös, etteivät poliitikot kuvaa maahanmuuttoa uhaksi, vaan mahdollisuudeksi ja välttämättömyydeksikin väestöltään vanhenevassa Suomessa. Puheet esimerkiksi hallitsemattomista siirtolaisvirroista on Vanhasen mukaan lopetettava.

- Mitä ovat ne valtavat pakolaisvirrat? En ole huomannut vielä tähän päivään mennessä niitä Suomessa olleenkaan. En ymmärrä pääministeriä ollenkaan tässä asiassa. Ketään ei ole peloteltu minkäänlaisilla asioilla, Oinonen sanoo.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Oinonen korostaa, että päättäjien olisi kuitenkin laman tullessa huolehdittava ensin maan omista kansalaisista ja heidän työllisyydestään. Oinosen mielestä rasismikeskustelulla Vanhanen pyrkii kääntämään kansalaisten huomion pois muista lamaan liittyvistä, vakavista asioista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot