Mainos
Mainos

Perussuomalaisilla ennätyspaljon ehdokkaita

Puolueella on 170 kansanedustajaehdokasta, mikä on melkein kolme kertaa enemmän kuin viime vaaleissa.

Perussuomalaiset lähtevät ensi maaliskuun eduskuntavaaleihin ennätyksellisen suurella ehdokasmäärällä.

Puheenjohtajansa Timo Soinin presidentinvaalimenestyksestä rohkaistunut puolue asettaa vaaleihin 170 ehdokasta, kun perussuomalaisilla oli viime vaaleissa 64 ehdokasta.

Puolueen vaalikampanjan Helsingissä avanneen Soinin mukaan perussuomalaiset tavoittelevat vaaleissa virallisesti kuuden prosentin äänisaalista.

- Mutta ainakin yli neljän prosentin mennään, Soini sanoi.

Perussuomalaisten vaalibudjetti on 200 000-250 000 euroa. Puolueella on eri puolilla Suomea vaaliliittoja kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja itsenäisyyspuolueen kanssa. Sen päävaaliteemat ovat verotus, eläkkeet ja EU-vastaisuus.

Soinin mukaan puolueella on onnistuessaan mahdollisuudet jopa kymmeneen kansanedustajaan.

Perussuomalaisten vaalibudjetti on varainkeruun onnistumisesta riippuen 200000-250000 euroa. Velkaa ei Soinin mukaan vaaleja varten oteta. Vaalikampanjasta vastaa yhden miehen mainostoimisto Myrskylyhty.

Ensimmäistä kertaa puolue on valmistanut vaalimainokset myös televisioon.

Puolueella on eri puolilla Suomea vaaliliittoja kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja itsenäisyyspuolueen kanssa.

Halmeesta päätös ensi viikolla

Soini arvosteli kampanjan avauksessa kovin sanoin vaalien kääntämistä pääministerivaaleiksi. Hänen mukaansa tämä sorsii pieniä puolueita.

- Puoluehallitus nimitti minutkin pääministeriehdokkaaksi. Nyt tv-kanavilla on oltava oikea syy syrjiä meitä. Jos tv-tenttiin kutsutaan pääministeriehdokkaat, aion mennä paikalle.

Perussuomalaisten ehdokaslistat eivät ole vielä täynnä. Yksi kysymysmerkki on pitkään sairauslomalla ollut kansanedustaja Tony Halme.

Soinin mukaan Halmeen jatkosta on jo päätös, mutta se julkistetaan vasta ensi viikolla, kun Halme on tavannut lääkärinsä.Soini myöntää, että Halmeen toilailut ovat syöneet puolueen uskottavuutta.

- Halme oli edellisissä eduskuntavaaleissa melkoinen kantoraketti, mutta jokaisesta äänestä olen saanut maksaa. Mutta ongelmat kuuluvat elämään. Olen tottunut asumaan torpedon päällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme