Mainos
Mainos

Perussuomalaisilla värikkäät ja täydet ehdokaslistat

Perussuomalaiset asettaa huhtikuun eduskuntavaaleihin täyden listan Manner-Suomeen eli 238 ehdokasta ilman vaaliliittoja. Tuleva perussuomalaisten ehdokaslista on läpileikkaus suomalaisista suurten puolueiden tapaan, vaikka julkisuudessa vaalimenestyksen runkona on pidetty vain puheenjohtaja Timo Soinia.

Eri vaalipiireissä on ehdolla mm. sairaanhoitajia, tehdastyöläisiä, poliiseja, maanviljelijöitä, opettajia ja pienyrittäjiä. Uutta ovat korkeasti koulutetut ehdokkaat, listoilla on kymmenkunta tohtoria.

Puolueen lista pursuilee edelleen erittäin maahanmuuttokriittisiä ehdokkaita. Ehdolle on päässyt ainakin kymmenkunta muista puolueista loikannutta kandidaattia. Esimerkiksi Helsingin vaalipiirin ehdokas Seppo Kanerva on ehtinyt kokeilla ennen perussuomalaisia politiikkaa kokoomuksessa, liberaaleissa ja keskustassa.

Myös naisehdokkaita on vain kolmasosa ja Uudenmaan piirin kolmeen vapaaseen paikkaan on tulossa todennäköisesti vielä kaksi naisehdokasta

Perussuomalaisten gallup-nousu on näkynyt myös puoluetoimistolla Helsingin Töölössä. Moniin vaalipiireihin on ollut tarjolla enemmän ehdokkaita kuin on paikkoja. Moni politiikan kiipijä on kuitenkin saanut pakit ja listan runko nojaa viime kuntavaalien ääniharaviin eri puolilla maata.

- Me ei haluta pelkästään sellaisia ehdokkaita, jotka tekee jonkinlaisen egotripin ja näyttäytymisen politiikassa. Etusija annetaan niille, jotka ovat olleet mukana rakentamassa puoluetta ja ovat jo saaneet kokemusta kunnallispolitiikassa, Soini tiivistää.

Perussuomalaisten ehdokasasettelu ei siis enää juuri poikkea suurten puolueiden tarjonnasta ja näin kynnys äänestää protestipuoluetta todennäköisesti madaltuu. Soini luettelee puolueelle kovat tavoitteet eduskuntavaaleihin.

- Kaksinumeroinen kannatusluku ja kyllä siellä parinkympin kansanedustajan hujakoilla varmasti pyöritään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme