Mainos
Mainos

Perussuomalaisille puheohjeet - jenkki ja japsi sallittuja sanoja

Perussuomalaisten oikeudellinen asiantuntija, professori Erkki Havansi ojentaa muistiossaan perussuomalaisten puheenpartta. Vihapuhetta käsittelevässä muistiossa Havansi nostaa esille sanoja, jotka koettelevat hyvän maun rajoja.

Muiston Sananvapaus-osiossa Havansi kirjoittaa, että kartettavia sanoja ovat muun muassa neekeri, ählämi, ryssä ja hurri. Ihmisten nimittämistä mustalaiseksi tai lappalaiseksi on myös syytä välttää.

Sallittuihin sanoihin muistiossa kuuluvat jenkki, sakemanni, irkku ja japsi. Myös mamu-sanaa voi Havansin mukaan käyttää, sillä se "on tätä nykysuomelle ominaista kätevää lyhennetekniikkaa samaan tapaan kuin esim. tupo, sote ja Rise".

Muistion lopussa Havansi kehottaa perussuomalaisia miettimään sanomaansa tarkoin. "Turuilla, toreilla ja netissä maltti on valttia eli ajattele, mitä viestität ennen kuin viestität, mitä ajattelet", Havansi tiivistää.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme