Mainos
Mainos

Perussuomalaisissa vaaditaan poliisitutkintaa – 612-kulkue poltti nuotiota sotilaiden muistomerkillä

Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Jalonen haluaa tutkinnan Hietaniemen hautausmaan roskaamisesta itsenäisyyspäivänä. Hietaniemen hautausmaalla on paljastunut tänään eilisen 612-soihtukulkueen jäljiltä useita soihtujen jättämiä nuotioita, jotka ovat vaurioittaneet muistomerkkejä.

– Tuo pitäisi tutkia, tuhopolttoon ja hautarauhan rikkomiseen syyllistyneet saatettava vastuuseen, Jalonen kirjoittaa Facebook-tilillään.

Porilaiskansanedustaja Jalosen mukaan muistomerkin sotkeminen ja tuhoutumisvaaraan saattaminen on häpeällistä. Hän on työskennellyt aiemmin rauhanturvaajana.

612-kulkueen järjestäjät ovat pahoitelleet tapahtunutta Facebookissa. Päivityksessä sanotaan, että osa kulkueen osallistujista on toiminut ohjeiden vastaisesti.

– Olemme pahoillamme tästä aiheutuneesta sotkusta ja vaivasta. Meillä oli edellisten vuosien tapaan iltapäivällä liikeellä siivouspartio, mutta asiaan oli jo ehditty reagoida arkipäivän vuoksi aikaisemmin, sivulla kirjoitetaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme