Mainos
Mainos

Perussuomalaisten Immonen arvostelee Helsingin suurmoskeijahanketta

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen arvostelee Helsinkiin vireillä olevaa suurmoskeijahanketta. Immonen kommentoi asiaa johtamansa Suomen Sisu -järjestön tiedotteessa.

Suomen Sisu ei halua, että Helsingin evankelis-luterilaisten järjestöt tukevat kaupunkiin kaavailtua suurmoskeijaa.

– Uskonnonvapaus on perustavanlaatuinen suomalainen arvo, josta on pidettävä kiinni. Yksittäisten uskonnollisten tulkintojen tukeminen ei ole julkisen vallan tehtävä, Immonen totesi.

Suomen Sisun mukaan suurmoskeijan rakentamista ei voi perustella yleisellä edulla, sillä hanke ei edusta islamin uskoa yleensä. Järjestö vaatii, että Helsingin kaupungin ja evankelis-luterilaisten instituutioiden on lopetettava kaikki suurmoskeijahankkeen tukeminen.

– Yksittäisten uskomuksien tukeminen julkisella omaisuudella syrjii kaikkia muita uskontoja ja rikkoo perustuslakiin ja ihmisoikeussopimuksiin kirjattua uskonnonvapautta. Etenkin tässä taloudellisessa tilanteessa miljoonien arvoisen omaisuuden luovuttaminen on perustavanlaatuisesti väärin veronmaksajaa kohtaan, tiedotteessa todetaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme