Mainos
Mainos

Perussuomalaisten kannat Vanhas-jupakkaan hajallaan

Perussuomalaiset päättävät vasta viikonlopun jälkeen, esittävätkö he entisen pääministerin Matti Vanhasen asettamista syytteeseen valtakunnanoikeudessa. Eduskunta käsittelee asiaa ensi tiistaina.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka ei edellytä ryhmäkuria asiassa. Vistbacka on perustuslakivaliokunnan kannalla ja katsoo, että syytekynnys ei ylity.

- Peilaten sitä kokemusta, joka minulla on juridisista asioista, en voinut lähteä henkilökohtaisesti siihen, että olisin voinut katsoa että perustuslain 116§:n syytekynnys olisi ylittynyt, Vistbacka kommentoi ryhmäkokouksen jälkeen.

Loput eduskuntaryhmän jäsenet aikovat tutustua mietintöön viikonlopun aikana. Perussuomalaisten kannat näyttävät olevan kuitenkin hajallaan ja osa harkitsee esitystä Vanhasen asettamisesta syytteeseen valtakunnanoikeudessa.

- Ei ole poissuljettu, että salissa tullaan esittämään Matti Vanhasen valtakunnanoikeuteen viemistä, toteaa kansanedustaja Pentti Oinonen.

Oinonen perustelee pohdintaansa sillä, että Vanhasen tapaus on puhuttanut kansalaisia ja heidän oikeustajuaan.

- Sadoista viesteistä on huokunut henki, että tämä täytyy vielä eteenpäin tämä asia.

Jos kukaan ei tee kannatettua esitystä tiistaina syytteen nostamisesta, asia raukeaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme