Mainos
Mainos

Perussuomalaisten kansanedustaja: Homoudesta pitäisi kertoa työnantajalle

Perussuomalaisten kansanedustajan Mika Niikon mielestä työnantajan pitäisi voida tietää työntekijänsä seksuaalinen suuntautuminen, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Niikko kommentoi asiaa alun perin eilisessä Iltalehdessä, joka kysyi Niikon kantaa samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimista koskevaan lakialoitteeseen.

– Totta kai. Jos tuo niitä omia arvoja työssään esiin, tai jos arvot ovat ristiriidassa yhdessä sovittujen pelisääntöjen kanssa, niin täytyy katsoa, että ne (työpaikan arvot) tulevat toteutumaan, hän sanoi Iltalehdelle.

Helsingin Sanomissa Niikko sanoo Iltalehden vääristelleen hänen puheitaan mutta kysyy, miksi homoutta pitää piilottaa töitä hakiessa. Niikon mukaan työnantajalla on oikeus arvioida työnhakijan arvojen ja maailmankatsomuksen yhdenmukaisuutta työtehtävän kanssa.

– Esimerkiksi kristillisten arvojen mukaista tehtävää kuten pastorin virkaa ei voi toteuttaa uskottavasti ainakaan vapaiden suuntien seurakunnissa, jos työntekijä on homoseksuaali, Niikko sanoi Helsingin Sanomille.

(MTV3)

Onko sinulla kokemuksia seksuaalisen suuntautumisesi salaamisesta tai utelusta työelämässä? Kerro kokemuksesi MTV3:n nettitoimitukselle (myös nimettömänä) sähköpostilla osoitteeseen uutiset(at)mtv3.fi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme