Mainos
Mainos

Perussuomalaisten kansanedustaja: Vähemmistövaltuutettua ei tarvita

Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen mielestä vähemmistövaltuutettua ei tarvita enää Suomessa. Hän aikoo tehdä lakialoitteen vähemmistövaltuutetun viran lakkauttamiseksi.

Hän perustelee lakkauttamispäätöstä sanomalehden Kalevan haastattelussa sillä, että nykyinen ja entiset vähemmistövaltuutetut ovat yrittäneet rajoittaa perustuslaissa turvattua sananvapautta.

Vähemmistövaltuutettuna tällä hetkellä toimii RKP:n tuleva presidenttiehdokas Eva Biaudet. Hän kummastelee Kalevan haastattelussa Immosen vaateita.

Hän uskoo, että vähemmistövaltuutetun työkenttä monipuolistuu jatkossa entisestään.

– Nyt valmistellaan lakia, joka laajentaisi vähemmistövaltuutetun toimintakenttää. Jatkossa me voisimme puuttua myös sellaiseen syrjintään, joka johtuu esimerkiksi iästä tai vammasta, Biaudet kertoo Kalevan haastattelussa.

Vähemmistövaltuutettu on viranomainen, jonka perustehtävänä on edistää etnisten vähemmistöjen ja ulkomaalaisten asemaa, yhdenvertaisuutta ja oikeusturvaa sekä hyviä etnisiä suhteita Suomessa. Vähemmistövaltuutettu on myös kansallinen ihmiskaupparaportoija.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot