Mainos
Mainos

Perussuomalaisten Oinonen: Romaneille oma ministeri

Oinonen perustelee ajatustaan sillä, että myös ruotsalaista kielivähemmistöä edustavalla Ruotsalaisella kansanpuolueella on ministeri hallituksessa.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Pentti Oinonen toivoisi seuraavaan hallitukseen saamelaisille ja romaneille oman ministerin.

Savon Sanomien haastattelussa ehdotuksensa ilmoille heittänyt Oinonen perustelee ajatustaan sillä, että myös ruotsalaista kielivähemmistöä edustavalla Ruotsalaisella kansanpuolueella on perinteisesti ollut ministeri hallituksessa.

Oinonen toteaa, että jos RKP:n hallituspaikan periaatteellisena syynä on se, että kyseessä on vähemmistö, jolla on oma kieli ja kulttuuri, samalla logiikalla myös romaneilla ja saamelaisilla voisi olla oma ministeri.

- Miksi hallitus- ja ministeripaikka lankeaa aina ruotsalaisille kuin manulle illallinen? Oinonen kummeksuu haastattelussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme