Mainos
Mainos

Perussuomalaisten puheenjohtajakisaan lähtenyt Sampo Terho lähti jo valtaamaan alaa Halla-aholta

Perussuomalaisten puheenjohtajan paikkaa tavoitteleva Sampo Terho lähti jo selvästi kampittamaan europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa, vaikka jälkimmäisen ilmoitusta ehdokkuudesta ei ole vielä kuultu.  

Terho avasi poliittisista linjauksistaan heti ensimmäisenä maahanmuuttopolitiikkaa ja totesi lähteneensä itsekin aikanaan politiikkaan juuri maahanmuuttokysymysten vuoksi.  

– Maahanmuuttopolitiikassa pidän keskeisenä, että Suomi poistaa EU-normien sallimissa puitteissa kaikki sellaiset vetotekijät, jotka houkuttelevat maahamme perusteettomia turvapaikkahakemuksia. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi perheenyhdistämissäännösten toteuttamista hallituksen turvapaikkapoliittiseen ohjelmaan kirjatulla tavalla, Terho sanoi tiedotustilaisuudessaan.  

Terho sanoi myös kiinnittävänsä huomiota turvapaikanhakijoiden EU:n sisäisten siirtojen epäreiluun toteutumiseen.  

Terho ei löytänyt itsensä ja Halla-ahon väliltä suuria poliittisia eroja. Terhon mukaan hän ja Halla-aho ovat itse asiassa lähellä toisiaan poliittisesti, vaikka painotuksissa ja kokemuksessa on eroja.   

– Hän on tohtori, minä olen maisteri. Hän asuu Eirassa, minä Töölössä. Loppujen lopuksi olemme aika lähellä monella tapaa. Molemmilla on kokemusta Euroopan parlamentista, pidämme EU-politiikkaa ja maahanmuuttopolitiikkaa tärkeänä.   
Terhon mukaan hänellä on kuitenkin laajempi kokemus talouspolitiikasta, joihin hän on keskittynyt muun muassa Euroopan parlamentissa.

"Puolue siirtyy uuteen vaiheeseen"

Moni puolue-eliitin edustaja asettui saman tien tukemaan Terhoa, joukossa muun muassa ehdokkuudesta kieltäytynyt puolustusministeri Jussi Niinistö ja eduskunnan puhemies Maria Lohela.  

Askelmerkit Terhon tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten puoluetoimistolla oli mietitty tarkasti, ja Niinistön ilmoitus kieltäytymisestä sekä hänen ja Lohelan tuenilmaukset heijastettiin kankaalle pian Terhon ilmoitettua ehdokkuudestaan.  

Terho sanoi tiedotustilaisuudessa, että jos hänet valitaan puheenjohtajaksi, hän ottaa keskeisen salkun hallituksessa. Hän ei vielä sano, minkä salkun ottaisi. Terho kertoi olevansa valmis myös puolueensa presidenttiehdokkaaksi.  

Terhon mukaan perussuomalaisten arvot pysyvät samoina. Hänen mukaansa kohti tulevaisuutta on kuljettava jalat tukevasti maassa.  

– Timo Soinin vaikutus puolueessamme on ollut niin merkittävä, että Soinin jälkeisellä aikakaudella puolueemme siirtyy kokonaan uuteen vaiheeseen, jossa puolue täytyy osin keksiä uudelleen, Terho sanoi.  

Hän sanoi pian kuntavaalien jälkeen esittelevänsä yksityiskohtaisemman suunnitelman, miten uudistustyö puolueessa tehtäisiin hänen puheenjohtajakaudellaan. Hän kertoo, että hänen tulevan ohjelmansa painopisteitä ovat työllisyys, talouspolitiikka, EU-politiikka ja maahanmuuttopolitiikka.

Halla-ahon ilmoitus viikon sisällä

Lohelan ja Niinistön lisäksi muun muassa talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen ja kansanedustaja, entinen Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo kertoivat Twitterissä tukevansa Terhoa.  

Kisaan on tähän mennessä ilmoittautunut Terhon lisäksi muun muassa kansanedustaja Leena Meri. Halla-aho on sanonut lähtevänsä todennäköisesti mukaan ja kertoi tänään Facebook-sivullaan ilmoittavansa päätöksestään viikon sisällä.  

Perussuomalaisten historiassa kääntyi sunnuntaina uusi sivu, kun puoluetta 20 vuotta johtanut Timo Soini ilmoitti, ettei hae jatkokautta puolueen puheenjohtajaksi. Uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot