Mainos
Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri KSML:lle: Kansalaisuuden saamisperusteita kiristettävä

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo haluaisi tiukentaa turvapaikan saaneiden kansalaisuuden saamisperusteita. Hän kommentoi asiaa Keskisuomalaiselle.

Slunga-Poutsalo kiristäisi kansalaisuutta hakevien kielitaitovaatimusta sekä maassaoloaika- ja toimeentulovaatimusta. Hän pitää Tanskan mallia sopivana.

– Noita asioita tulisi puntaroida uudelleen. Minusta kansalaisuuden myöntämisen ehdoton edellytys pitäisi olla riittävän mittainen oma toimeentulo ja turvapaikan saaneiden tulisi rakentaa suomalaista yhteiskuntaa yhdessä kantaväestön kanssa, Slunga-Poutsalo sanoo Keskisuomalaiselle.

Kokonaisuutena hän kuitenkin pitää hallituksen maahanmuuttopolitiikkaa hyvänä. Toisinaan hän kuitenkin pohtii, myönnetäänkö turvapaikkoja ja oleskelulupia oikein perustein.

– Esimerkiksi sellainen oudoksuttaa minua, kun turvapaikan saanut henkilö lomailee siinä maassa, josta hän on lähtenyt pakoon. Se panee miettimään, tarvitseeko hän ihan oikeasti turvapaikkaa, hän sanoo lehdelle.

Slunga-Poutsalo sanoo päättävänsä jatkoehdokkuudestaan vasta kuntavaalien jälkeen. Puheenjohtajan ja puoluesihteerin tehtävät on katolla ensi kesän puoluekokouksessa.

Katso maahanmuuttoaiheesta aikaisempia uutisvideoita.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme