Mainos
Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri: Olisin enemmän huolissani keskustan EU-linjasta

Eurokriittisille maille on povattu voittoa kevään EU-vaaleissa. Jos perussuomalaisten onnistuisi EU:ssa parlamenttipaikkoja saada, monet ovat udelleet, minkä puolueen kanssa he lähtisivät yhteistyöhön.

Viimeksi asiaa on puolueelta kysellyt Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

– Se on kumma, että kaikki ovat huolissaan siitä, löytyykö perussuomalaisille ryhmää EU:ssa. Kyllä meille ryhmä löytyy Euroopasta, se on ihan varma, naurahtaa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo MTV:n Huomenta Suomessa. 

Hän sanoo olevansa enemmän huolissaan esimerkiksi keskustalaisten linjasta, sillä puolueessa on sekä äärieurooppamyönteisiä että äärieurooppakielteisiä äänestäjiä.

-Joten kysynkin, mitkä heillä ovat takuut äänestäjille siitä, mitä vaalien jälkeen tapahtuu, Slunga-Poutsalo, heittää.

Perussuomalaiset eivät Slunga-Poutsalon mukaan missään olosuhteissa tule liittymään EU:ssa äärioikeistolaisen ryhmän kanssa.

– Meillä ei ole mitään tekemistä äärioikeistolaisen ryhmän kanssa, joten heitä en pidä liittymisessä mahdollisena.

Puoluesihteeri nimeää brittikonservatiivit yhdeksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi.

Slunga-Poutsalo kehottaa suomalaisia äänestämään eurovaaleissa. Hänen mielestään protestin ilmaiseminen ei tällä kertaa onnistu niin, että jättää kokonaan äänestämättä.

– Kyllä me ollaan luottavaisia sen suhteen, että saadaan paikkamäärää kasvatetuksi EU-vaaleissa, mutta se vaatii tietenkin sitä, että ihmiset lähtevät äänestämään. Jos ei tätä nykymenoa halua, niin äänestämään pitää mennä.

Vaaliteemanaan perussuomalaiset lupaavat pitää Suomen ääntä paremmin esillä eurooppalaisessa päätöksen teossa.

– Sehän on vahvasti siitä kiinni, että minkälainen ryhmä siellä saadaan aikaiseksi. Mehän ei enää olla yksin ainoana eurokriittisenä maana Euroopassa.

– Se on positiivinen asia siinä mielessä, että enää ei voida arvostella sitä, tekeekö puolue yhdellä tai kahdella mepillä mitään. Tämä nykyisen EU:n kriittinen arvio on käynnissä jo todella monessa EU-maassa. Sieltä saamme vahvistusta sille, että pystytään pitämään myös pienten jäsenmaiden ääni kuuluvilla.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme