Mainos
Mainos

Perussuomalaisten puoluesihteeri Soinin väistymisestä: Puolueessa haetaan uusia suuntalinjoja

Perussuomalaisten tulevan puheenjohtajan odotetaan tekevän suuntalinjauksen puolueen tulevaisuudesta, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoi MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa maanantaiaamuna.

Slunga-Poutsalon mukaan perussuomalaiset hakee nykyisen puheenjohtajan Timo Soinin väistymisen myötä uusia linjanvetoja.

– Uuden puheenjohtajan tehtäväksi jää suuntalinjauksen vetäminen siitä, mihin meidän porukka haluaa puolueen kehittyvän. Tästä siinä on kysymys.

– Muutaman vuoden aikana on tehty puolueen sisällä mittavaakin rakenteellista uudistusta, mikä ei näy ulospäin. Tätä työtä täytyy myös jatkaa.

Puoluesihteeri arvioi, että Soinin päätös puoluejohdosta väistymisestä syntyi jo viime vuoden lopulla. Hän ota kantaa siihen, ketä puheenjohtajakisaan on lähtemässä.

– Ei ole minun tehtävä arvioida, kenen pitäisi lähteä ja kenen ei. Pelikenttä on selkeä. Paikka on auki ja kaikki kynnelle kykenevät voivat asettua ehdolle.

Slunga-Poutsalo ei lähde spekuloimaan Jussi Halla-ahon mahdollisen puheenjohtajuuden seurauksista. Joidenkin arvioiden mukaan tiukasta maahanmuuttolinjastaan tunnetun europarlamentaarikon valinta puolueen johtoon saattaisi johtaa jopa hallituskriisiin.

– Ei siinä tilanteessa heinäsirkkaparvet maata tai puoluetta ravistele. Puoluekenttä osaa tehdä hyvin ratkaisuja tämän asian suhteen. Puolueen hajoamisestakin on puhuttu viimeisten 10 vuoden ajan milloin mistäkin syystä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme